Carti Biologie part1 (RedAbaris)seeders: 2
leechers: 2
Carti Biologie part1 (RedAbaris) (Size: 3.48 GB)
Description
Precizari:
Toate cartile sunt in format .pdf. Toate cartile au bookmark-uri (realizate in linii mari, doar unele avand bookmark complet( ex: am trecut de la increngatura....pana la Ordin, fara Familie). Calitatea pdf-ului depinde in foarte mare masura de calitatea hartiei si a tusului folosit in momentul tiparirii, astfel incat nu toate cartile arata "bec". Descrierile asupra cartilor le-am facut doar acolo unde a fost cazul. --------PRINCIPALE-------- 1. Biologie generala (N.Botnariuc - ed.Didac si Pedag. 1979) Dupa cum spune si titlul, este o descriere la modul foarte general al disciplinei Biologie si include elemente de ecologie, genetica, etc. 2. Biologie generala (materiale pentru perfectionarea profesorilor; ed. Didac. si Pedag. 1983) Realizata de mai multi autori (profesori universitari) de la Universitatea Bucuresti, Universitatea "Al. Ioan Cuza" Iasi si Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca. 3. Botanica sistematica (I.Todor-I.Morariu; ed.Didac. si Pedag. 1972) Candva era obligatorie pentru admiterea la facultatile de biologie. 4. Morfologia si anatomia plantelor (G.Serbanescu-Jitariu - C.Toma; ed.Didac si Pedag. 1980) 5. Zoologia vertebratelor (Al.V.Grosu; ed.Didac. si Pedag. 1967) 6. Evolutia functiei musculare la vertebrate (C.Wittenberger; ed. Academiei R.S.R 1971) "Cartea este prima incercare de acest gen in literatura mondiala" (pagina interioara) 7. Lucrari practice de zoologia vertebratelor (Z.Matic-M.Teodoreanu; ed.Didac si Pedag. 1966) 8. Lucrari practice de zoologia nevertebratelor (Z.Matic-C.Darabantu - ed.Didac.si.Pedag.1965) Cele 2 lucrari practice le-am pus in special pentru colectie, ele aparand intr-un tiraj restrans chiar si in momentul aparitiei (2630 ex.-nevertebrate si 3130 ex.-vertebrate) 9. Fiziologie animala (D.I.Rosca; ed. Didac. si Pedag. 1977) 10. Lucrari practice de anatomie si fiziologie animala (M.Stoica-I.Mihailescu; ed. Didac. si Pedag. 1981) 11. Anatomia si fiziologia omului (I.C.Voiculescu-I.C.Petricu; ed.Medicala 1971) Lipsesc paginile de la 845 la 852 de la capitolul XVII, astfel incat am facut completare cu: (cartea de mai jos) 12. Compediu de anatomie (M.Ifrim-Gh.Niculescu; ed.Stiintifica si Enciclopedica 1988) Calitatea hartiei lasa de dorit...va trebui sa va-ncordati ochii pentru a vedea calumea. 13. Mic atlas de anatomia omului (Dem.Theodorescu; ed.Didac.si Pedag. 1982) Mai mult de 3/4 din carte o reprezinta plansele color. Pentru o mai usoara parcurgere a textului si a planselor am creat bokkmark-urile cat mai simple. --------SECUNDARE-------- 1. Din viata si opera marilor biologi (I.Ceausescu-Gh.Mohan; ed.Didac.si Pedag., 1977) Cuprinde viata si opera (in linii mari) celor mai mari personalitati din domeniul biologiei, incepand din antichitate si pana in secolul XX. 2. Flora mica ilustrata a R.P.R (I.Prodan-Al.Buia; ed. Agro-Silvica 1961) Cea mai superba "carticica" (are peste 600 de pagini) din pachet care daca ar fi beneficiat de imagini color, chiar si acum, dupa 50 de ani, ar fi putut da clasa multor carti de acelasi gen. Va trebui sa va orientati dupa bookmark-uri, deoarece nu are cuprins. 3. Scurta prezentare a teoriei lui Darwin (C.A.Timiriazev; ed. de Stat 1949) Numele spune totul, la fel si autorul. Pentru colectie. 4. Bazele darwinismului-manual cls. a XI-a (ed. Didac. si Pedag. 1962) Mi s-a parut destul de interesant acest manual care la o studiere mai atenta poate fi considerat o carte de sine statatoare. 5. Animale si plante (B.M.Zavadovski; ed.Cartea Rusa 1957) 6. Botanica distractiva (T.Opris; ed. Albatros 1973) Este editia a II-a, cu foarte mici diferente fata de prima (va fi in partea a II-a a pachetului) 7. Botanica distractiva (S.Ivcenko; ed. Dacia 1976) Scurte povestiri despre plante, realizata in mod special pentru cei mici. 8. Rezervatii, monumente si frumuseti ale naturii din jud. Constanta (Gh.Salageanu-A.Bavaru-K.Fabritius 1978) 9. Pontus Euxinus - Studii si cercetari (C.M.S.N. Constanta 1980) 10. Pontus Euxinus - Studii si cercetari (II)(C.M.S.N. Constanta 1982) Cele 2 carti de studii si cercetari se ocupa in primul rand de ecologie marina si terestra. Au aparut in anii '80, fiind editate de Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta. Pentru cei pasionati. 11. Calatoria unui naturalist in jurul lumii pe bordul vasului Beagle (Ch.Darwin; ed. Tineretului 1958) Aceasta este versiunea "light" a cartii. Related Torrents
Sharing Widget |