DEFENDERS OF THE REALM (dodatkowe misje i przedmioty)seeders: 1
leechers: 0
DEFENDERS OF THE REALM (dodatkowe misje i przedmioty) (Size: 3.35 MB)
Description
Witam
Jako iż bardzo lubię grę Defenders of the realm postanowiłem na prośbę kolegi urozmaicić trochę rozgrywkę, gra ta nie należy do tanich, a 22 misje podstawowe są naszym zdaniem w większości nudne( a raczej nie zawsze przydatne, np gdy pokonamy czerwonego generała to po co nam karta, która daje nam możliwość dociągnięcia czerwonej karty do walki z generałem, skoro już i tak jest wyeliminowany). Chciałem kupić dodatek, ale jako iż w Polsce ciężko go dostać, a jak już się da to trzeba 200+ zapłacić, postanowiłem amatorsko dodać coś od siebie do gry. Stworzyłem(powtarzam amatorsko) 18 questów 15 przedmiotów Nie zmienia to zasad gry aczkolwiek dodaje nowe. Zasady: Aby otrzymać nową misję należy udać się do jakiejkolwiek tawerny(INN) na mapie i porozmawiać z karczmarzem, wykonując rzut na perswazje, który powiedzie się jeśli na kości wyrzucimy co najmniej 5 lub 6. Wtedy dostajemy jedną misję dodatkowo, czyli poza misjami podstawowymi z gry mamy teraz drugą aktywną misję( można mieć tylko jedną taką nową misje naraz) Gdy ją wykonamy, możemy udać się do kolejnej karczmy, by spróbować wsłuchać się w plotki karczmarzy i dostać kolejną misję. Każda misja ma jakąś nagrodę za jej wykonanie, w większości jest to magiczny przedmiot, ale może to być także coś innego. Magiczne przedmioty: są nagrodą za wykonanie nowych questów, na każdej karcie opisane jest co dany przedmiot daje, niektóre są jednorazowe takie jak mikstury, a inne do wielorazowego użytku. Restrykcje przedmiotów: można mieć na sobie tylko i wyłącznie jedną zbroje i jedną broń, co do innych przedmiotów, obowiązuje ogólny limit posiadania maksymalnie 5 nie zależnie od postaci. Wykonałem od razu dla wszystkich chętnych zdjęcia w wordzie gotowe do wydruku na rozmiar kart z mtg czyli mniej więcej 63mm na 88mm. Tak więc wystarczy wydrukować, najlepiej na grubszym papierze i można cieszyć się urozmaiceniem gry. Pozdrawiam i liczę na opinie, robiłem to w miarę na szybko i raczej zajmę się lepszym i większym rozszerzeniem tej bardzo dobrej gry w przyszłości. Ps: Mam już plany na dodanie do tej gry małych wędrownych sklepów i waluty za którą będzie można nabywać jakieś pomocne przedmioty( jeśli ktoś ma jakieś propozycje to pisać na PW) Sharing Widget |