Fakty i Mity 37 2012 [PL] [.pdf]

seeders: 4
leechers: 0
Added on September 26, 2012 by pirattein Books > Ebooks
Torrent verified.

Fakty i Mity 37 2012 [PL] [.pdf] (Size: 5.78 MB)
 fim_37_2012.pdf5.78 MB

Description

Format: PDF
Rozmiar: 5.8 MB
Jakość: Dobra

KOMENTARZ NACZELNEGO
Kto co jarzy
Klub Poselski Ruchu Palikota zgodnie orzekł, że ja ? Roman Kotliński, ksiądz apostata, od lat wytrwale piętnujący wszelkie nieprawości w Kościele i w państwie ? jestem najodpowiedniejszym kandydatem do Komisji Etyki Poselskiej. Cóż, zgodziłem się z tym stanowiskiem, bo przecież głównie z powodów etycznych zrzuciłem sutannę i założyłem ?FiM?. Etyka świecka jest mi bardzo bliska, uważam, że jest jej za mało w polskim Sejmie, w szkole i w całej ojczyźnie. Została ona, niestety, zastąpiona katolickim nauczaniem obłudnej, dwulicowej moralności (przykład dają sami księża) oraz relatywizmem moralnym, u źródeł którego leży m.in. spowiedź.
Janusz Palikot zgłosił więc moją kandydaturę, lecz została ona? odrzucona większością głosów Komisji. Zastrzeżeń nie wnieśli posłowie Tomasz Garbowski z SLD i Franciszek Jerzy Stefaniuk z PSL. Natomiast Elżbieta Witek z PiS, Małgorzata Kidawa-Błońska z PO i Kazimierz Ziobro z SP opowiedzieli się stanowczo na NIE. W ten sposób Klub RP nie ma swojego przedstawiciela w Komisji Etyki, choć takowego mieć musi. Zrobiła się więc ciekawa, patowa sytuacja, ponieważ Palikot, nie mając w całym Klubie bardziej etycznego posła, upiera się przy mojej kandydaturze i zamierza ją zgłaszać do skutku.

Related Torrents

torrent name size seed leech

Sharing Widget

Download torrent
5.78 MB
seeders:4
leechers:0
Fakty i Mity 37 2012 [PL] [.pdf]