Issac Asimov - Fundacja [Audiobook PL] [mp3@96kbps]seeders: 5
leechers: 0
Issac Asimov - Fundacja [Audiobook PL] [mp3@96kbps] (Size: 365.39 MB)
DescriptionFundacja jest pierwszym (w kolejności powstawania) tomem cyklu o tym samym tytule. Powszechnie uważa się dzieło Asimova za jedno z największych dokonań SF. Książki z cyklu "Fundacja" można czytać na dwa sposoby - w kolejności ich powstawania (i tę metodę zastosowałem ja) lub zgodnie z chronologią opisanych wydarzeń (przy tym rozwiązaniu "Fundacja" stanowi tom szósty) Cykl Fundacja ma także związek z tetralogią Roboty wraz z towarzyszącymi jej opowiadaniami. W ten sposób cały wszechświat Fundacji opisany jest w 16 tomach określanych jako "Historia przyszłości". Od ubiegłego roku trwają prace nad scenariuszem wysokobudżetowego filmu na motywach powieści. Jego reżyserem ma być Roland Emmerich, a pisanie scenariusza powierzono Robertowi Rodatowi. Film ma być kręcony wyłącznie w technice trójwymiarowej. Zachęcam więc do przeczytania (posłuchania), zanim Hollywood zaleje nasze oczy kolejną migotliwą papką. Jak zwykle, postępy moich prac można śledzić na gryzoniu "mako_new" oraz na blogu "poczytaj mi mako" Audiobook PL - pełny Nagranie nieprofesjonalne Format plików: mp3 @ 96 kbps Czas trwania: 8 godzin i 50 minut Related Torrents
Sharing Widget |