Stalingrad 2013 BluRay 720p DuaL Türkçe Dublajseeders: 1
leechers: 2
Stalingrad 2013 BluRay 720p DuaL Türkçe Dublaj (Size: 6.71 GB)
Description2013 yılının merakla beklediğim filmlerden belki de ilk sırada geleniydi. Stalingrad 2013 720p DuaL Türkçe Dublaj indir Ülkemizde gösterime girip girmeyeceği belli değildi.Üstelik en pahalı (30 milyon dolar) Rus savaş filmiydi.Yönetmeni ise F. Bondarchuk, babası gibi iyi bir savaş filmi yönetmeniydi.Savaş filmleri içinde 9 Rota (2005) gibi bir yapımda bize iyi bir örnek vermişti.Eh ben de savaş filmleri meraklısıydım ve konu olarak harika bir konu gibi duruyordu.Tarihin en kanlı savaşlarından birisi olan Stalingrad gibi bir savaşı anlatıyordu.Üstelik son yıllarda gerek Ruslar Brestskaya krepost (2010), gerekse de Koreliler (Mai wei (2011) gibi iyi örneklerle karşımıza çıkmıştı.İşte tüm bu beklentilerle filmi Türkçe çevirisi yapılmadan İngilizce altyazısı çıkar çıkmaz izledim.Ancak gördüğüm kadarıyla öyle güçlü bir senaryosu yok.Savaşın daha çok dramatik yönüne vurgu yapıyor.Zaten bu zayıf senaryoyu da F. Bondarchuk'un yönetmenliği biraz olsun kamufle etmiş.Tıpkı (Mai wei (2011) de olduğu gibi göğüs göğüse çarpışma sahneleri bekliyordum.Ama hiç de öyle çıkmadı.Genellikle yıkık binalar arasında geçen diyaloglarla doluydu.Savaş sahnelerinin, Stalingrad gibi bir savaşı düşündüğümüzde daha çok olması gerekirdi sanırım ama çok fazla yoktu.Ama olan sahneler de çok iyiydi.Yıkık binalar ve oluşan karlı puslu ambians filme çok iyi yansıtılmış. http://www.imdb.com/title/tt1966566/
Sharing WidgetTrailer |